Iittalan juhlavuosi on arjen juhlaa ja hyvää mieltä

Tänä vuonna muotoilun, taiteen ja artesaanien kylä Iittala Village juhlii isosti – Tervetuloa juhlimaan meidän kanssamme.

Vuosi 2021 on yhtä juhlaa muotoilun, taiteen ja artesaanien kylässä Iittalassa, Kalvolan pitäjässä Hämeenlinnassa. Tasavuosien juhlijoita on useita, joten vuosi 2021 on koko kylän yhteinen juhlavuosi:

Fiskars, Iittalan lasitehdas 140 vuotta
Kalvolan kirkko 100 vuotta
Designmuseo Iittala 50 vuotta
I-valo Oy 50 vuotta
Kultasuklaa 30 vuotta
Iittalan musiikkijuhlat 5 vuotta

Juhlavuoden monumentti on syntymässä keskelle kylää. Liikenneympyrään rakennetaan parhaillaan perustuksia uudelle maamerkille, jonka toteuttaa Iittalan lasitehdas. Hämeenlinnan Skate ry rakentaa tänä vuonna Iittalaan skeittipuiston yhteistyössä alueen yhdistysten, yritysten, kaupungin ja muiden kumppanien kanssa. i-valo lahjoittaa parkille valot. Kaikki Lasimäen toimijat ja pitäjän yrittäjät ovat mukana juhlavuodessa, jokainen omalla tavallaan. Juhlavuoden ohjelmaa täydennetään kaiken aikaa, kannattaa siis seurata Iittala Villagea somessa. Julkaisemme pian juhlavuoden oman sivun osoitteessa iittalavillage.fi, jonne juhlavuoden koko kattaus täydentyy.

Kultasuklaa juhlii tänä vuonna 30 vuottaan. Kuva: Kultasuklaa

Iittalassa voi vierailla turvallisesti. Kohteemme sijaitsevat pienen kävelymatkan päässä toisistaan ja sisätiloissa riittää avaruutta. Jos tulet Iittalaan junalla, elämyspäiväsi alkaa jo junan pysähtyessä Taideasemalla, josta Lasimäelle kävelet hetkessä raittiissa ulkoilmassa, ekologisesti ja turvallisesti.

Toukokuussa Designmuseo Iittalaan avautuu Suomen lasimuseon näyttely Suomen lasitaiteen ikonit ja niiden tekijät. Naivistit Iittalassa -säätiön talvinäyttelyyn pääsee pienissä, maksimissaan kahdeksan hengen ryhmissä tavallisten aukioloaikojen lisäksi. Toukokuussa avautuvan kesänäyttelyn kuratoi Veikko Halmetoja. Kesällä Iittalan musiikkijuhlilla nautitaan muun muassa Bizet’n Carmenin ja Wilhelm Stenhammarin sävelistä. Minicarmen on Juhani Koiviston käsikirjoittama, ohjaama ja sovittama versio Carmenista koko perheelle. Kalvolan kirkon 100- vuotisjuhlaa vietetään syyskuussa. Juhlaa kunnioittaa läsnäolollaan myös Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

Pirkko Pullinen-Valtonen, Kaverukset. Kuva: Naivistit Iittalassa -säätiö

Juhlavuosi sisältää taidetta, tapahtumia, tuoteuutuuksia ja iittalalaista hyggeä – arjen juhlaa ja hyvää mieltä. Tervetuloa Iittala Villagen juhlavuoteen.

Lisätietoja:
Iittalan Lasitehdas 140 vuotta ja Designmuseo Iittala 50 vuotta: Jaana Eriksson p. 020 439 6230
Kalvolan kirkko 100 vuotta, Kalle Roine, p.804 9480
i-valo 50 vuotta: Kaj Koskinen, p. 010 501 3070
Kultasuklaa 30 vuotta: Juha Kärkkäinen p. 040 595 4414
Iittalan Musiikkijuhlat 5 vuotta: Riitta Muikku-Piirainen, p. 040 9525090
Lasimäen kauppiasyhdistys ry: pj Jyri Naskali p. 040 7757 957
Go Iittala Village – matkailukylän yhteiskehittäminen: Pia Niemikotka p. 040 8682087

 

Lue lisää