Iittala on seikkailu koko perheelle

Iittalassa kaikki on ihan lähellä. Lasitehtaan kainalossa on tiivis ja kompakti Lasimäki, johon uskaltaa lähteä kävelemään ja katsomaan tarjontaa perheen pienimpienkin kanssa. Turvallisessa ympäristössä voi kulkea huoletta vaunujen ja rattaiden kanssa, sillä autot jätetään parkkipaikalle ja kohteesta toiseen siirrytään kävelyteitä pitkin.

Lasitehtaan viereiluparvelta voi seurata lasinpuhaltajien työpäivää turvalliselta etäisyydeltä. Designmuseo Iittalassa lapsille on tarjolla piirustuspaperia ja värikyniä, joilla voi vaikka piirtää oman suunnitelmansa lasiesineeksi. Moni isä on istahtanut hetkeksi lapsensa kanssa katsomaan videota lasinpuhalluksesta, ja jäänytkin siihen! Päivä voi jatkua lasin merkeissä Iittala Outletissä, jossa voi tutkia esimerkiksi muumiastioiden valikoimia, mutta Lasimäellä on paljon muutakin tarjottavaa.

Kultasuklaan tehtaalla pääsee lasiseinän takaa seuraamaan suklaan valmistusta. Tehtaanmyymälässä voi myös tehdä herkullisia ostoksia, joissa on myös perheen pienimmät huomioitu.

Keramiikkapaja Anubiksessa voi seurata keramiikkaesineiden valmistusta. Samalla kuin taiteilija Markku Mäki työskentelee, lapset voivat kokeilla keraamisten noppien valmistusta.

Naskali Leather -puodissa kannattaa piipahtaa, sillä tuotteissa on muun muassa rusetteja lasten koossa. Yrittäjä Jyri Naskali on huomannut, että lapsiasiakkaita kiinnostaa eniten paikallisen puusepänliikkeen valmistama peilikolmio. Perheen urheilutietäjiä saattaa myös kiinnostaa vierailu Naskalin putiikissa, sillä Jyri Naskali voitti urheilu-uransa aikana sekä suomen- että pohjoismaidenmestaruuksia nyrkkeilyssä. Nahkaiset rusetitkin hän valmistaa nimenomaan vanhoista nyrkkeilyhanskoista.

Kun perheen äiti suunnistaa Pässinpäähän hakemaan ideoita sisustukseen tai pukeutumiseen, perheen pienimpien kanssa voi suunnata Ravintola Taikaan jäätelölle. Ravintolassa on tarjolla suolaista ja makeaa pieneen ja isoon nälkään. Maittavaa kotiruokalounasta on tarjolla kello 11 alkaen aina kello 15 saakka.

Linnanrouva_virkatut_leivoksetLasimäen tapahtumiin monet putiikit järjestävät lapsille omaa ohjelmaa. Esimerkiksi Linnanrouvassa on muun muassa maalattu kiviä kesänavaustapahtuman yhteydessä, joulun alla on askarreltu tonttuja ja toisinaan yritys tarjoaa lapsille kasvomaalausta.

Naivistit Iittalassa -näyttelyjen yhteydessä on myös järjestetty teemapäiviä, maalaustuokioita ja askartelua lapsille ja lapsenmielisille. Näyttely itsessään tarjoaa katsottavaa koko perheelle, sillä naivistisesta taiteesta pitävät kaikki. Kannattaa siis seurata tapahtumakalenteria, pysyt selvillä tulevista teemapäivistä ja muusta tapahtumatarjonnasta.

Ja muuten! Keramiikkapaja Anubiksesta voi lainata kyläpyöriä, joilla koko perhe voi hurauttaa vaikkapa läheiselle uimarannalle. Lasimäellä viihtyvät kaikki, niin aikuiset kuin lapset!

 

Lue lisää