Iittala Villagen kesässä tapahtuu livenä ja livestreaminä

Juhlavuoden kesä alkaa Iittala Villagessa 29.-30. toukokuuta. Kesäkuussa iloitaan naivistisesta taiteesta ja klassisesta musiikista.

Iittala Village on avoinna vierailijoille rajoituksista huolimatta. Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyyn Yksissä tuumin – Jointly avautuu 29.5.2021. Näyttelyn on kuratoinut nykytaiteen kuuma nimi, Veikko Halmetoja. Esillä on lähes 500 työtä 50:ltä taiteilijalta. Yhteisöllisyyden ylistystä huokuvan näyttelyn pienimuotoista avajaishetkeä vietetään sunnuntaina 6. kesäkuuta. Avajaispäivänä näyttelyssä on mahdollista tavata myös kesänäyttelyn taiteilijoita. Näyttely on avoinna joka päivä klo 10–19, myös juhannuksena.

Tänä kesänä jos koskaan kannattaa seurata näyttelytiedotusta. Lippuja saa Ticketmasterista ja ovelta. Näyttelyyn otetaan yleisöä sisään viranomaismääräysten sallimissa rajoissa. Puukoululle on valmistunut terassi, jossa vierasmäärän täyttyessä voi näyttelyvuoroa odottaa koronaturvallisesti virvokkeiden äärellä.

Kesäkuussa Iittala soi

Kesäkuussa Iittala Villagessa soi klassinen musiikki, virtuaalisin konsertein ja livenä. Iittalan musiikkijuhlien 5-vuotiskonsertit esitetään 18.–20. kesäkuuta. Konserttisaliin otetaan sen verran yleisöä sisälle kuin koronarajoitukset antavat myöden. Kaikki konsertit toteutetaan myös livestreameinä. Liput konsertteihin myy Tiketti.fi.

Musiikkijuhlilla juhlitaan tänä vuonna Wilhelm Stenhammarin (1871–1927), merkittävän ruotsalaisen säveltäjän 150-vuotisjuhlavuotta. Miniooppera Carmen oli alun perin suunniteltu toteutettavaksi kesällä 2020. Esityksessä kuullaan sopraano- ja baritonisolistia huilun ja kitaran säestämänä. Ensi-ilta teokselle on ollut Suomen Kansallisoopperassa 2.9.2019. Esitys sopii sekä lapsille että aikuisille.

Musiikkijuhlien päätöskonsertti on toisinto 10.6. streamatusta kirkkokonsertista Hämeenlinnan kirkossa.

”Halusimme tuoda keskelle koettelemuksen aikaa evankeliumin sanoman ja jakaa sen viestin iankaikkisesta toivosta ja tulevaisuudesta”, Tuomas Nikkanen ja Riitta Muikku-Piirainen kertovat.

Konsertissa kuullaan Johan Sebastian Bachia, Ilmari Hannikaista, Olivier Messiaenia ja lopuksi Tuomas Nikkasen sävellys Elämän vesi.

Carmen -miniooppera. Kuvaaja Heikki Tuuli. Kuvausvuosi 2019. Tekijänoikeus Suomen kansallisooppera ja -baletti

Lue lisää