Iittala_lasitehdas_aaltovaasi

Iittalan lasitehdas

Iittalan tarina alkoi vuonna 1881, jolloin kylälle perustettiin lasitehdas. Sieltä alkoi Iittalan muotoilutarina, joka tunnetaan nykyään ympäri maailman. Yhä tänään tehtaalla puhalletaan muun muassa Suomen kansainvälisesti tunnetuin lasiesine, Alvar Aallon Aalto-maljakko.

Iittalan lasitehdas tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata, miten taitavat puhaltajat loihtivat sulasta lasimassasta niin Aalto-maljakoita, Oiva Toikan lintuja kuin kaikille tuttuja käyttöesineitä. Lasinpuhaltajien vaativaa työskentelyä voi seurata joko itsenäisesti tehtaan katseluparvella tai ennakkoon varatulla käynnillä oppaan kanssa.

Iittalan lasitehdas on nykyään osa Fiskars-konsernia.

Vastuullisuus

Varaa opastus

Vallitsevassa tilanteessa tehdas on toistaiseksi suljettu vierailijoilta. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme, kun tehtaalla voi jälleen turvallisin mielin vierailla.

Vierailu tehtaalla

Lasitehtaan katseluparvelle pääsee vapaasti seuraamaan lasinpuhallusta arkisin ma–pe klo 9–20 (klo 13.50–14.05 vuoronvaihto, jolloin lasinpuhalluksessa tauko).

Poikkeukset aukioloissa ovat mahdollisia juhlapyhinä.

 

Lasinpuhalluselämys ryhmille (ei järjestetä toistaiseksi)

Toivotamme nyt ryhmät tervetulleiksi viettämään ikimuistoisen hetken Iittalan lasitehtaan hytissä. Jokainen osallistuja pääsee lasinpuhaltajiemme avustuksella puhaltamaan oman maljakon. Lasinpuhallus sopii hyvin esimerkiksi kokous- tai tyky-päivän ohjelmaksi ja on mahdollista 10–25 henkilön suuruisille ryhmille.

Lisätietoa ja varaukset Designmuseo Iittalasta iittala.museum@iittala.com, puh. 020 439 6230

Opastukset

Varaa opastus ennakkoon Designmuseo Iittalasta, yhteystiedot alla.

Museo-opastus (+tehdas) alle 10 hengen ryhmiltä: 50 €

Museo-opastus (+tehdas) yli 10 hengen ryhmiltä: 5 €/hlö

Opastus koululaisryhmille: 30 €

Huom! Tehdaskäynti museo-opastuksen ohessa onnistuu ainoastaan arkena.

Yhteystiedot

Iittalan lasitehdas, Tehtaantie 3 C, 14500 Iittala

Opastukset tehtaalle:
Designmuseo Iittala, puh. +358 20 439 6230, iittala.museum@iittala.com