Iittalan juhlavuosi jatkuu: näyttelyt avautuvat ja Lasimäki siirtyy pikkuhiljaa kesään

Muotoilun, taiteen ja artesaanien kylän Iittala Villagen juhlavuosi rakentuu useista tähtihetkistä. Toukokuussa niihin lukeutuvat Designmuseo Iittalan juhlavuoden näyttelyn sekä Naivistit Iittalassa -säätiön kesänäyttelyn avautuminen. Lasimäen puodeissa siirrytään jo kesän aukioloaikoihin.

Näyttely Suomen lasitaiteen ikonit ja niiden tekijät avautuu 7.5.2021 Designmuseo Iittalassa. Näyttelyn kuratoi Suomen lasimuseo. Sodanjälkeisen Suomen lasiteollisuudessa keksittiin konsepti, joka loi pohjan lasimuotoilun menestystarinalle. Konseptissa luotettiin työläisiin, eksklusiivisiin yksittäiskappaleisiin, jotka syntyivät taiteilijoiden, muotoilijoiden ja lasintekijöiden ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena. Aino ja Alvar Aalto, Gunnel Nyman, Kaj Franck, Tapio Wirkkala, Timo Sarpaneva, Helena Tynell ja Nanny Still olivat tarinan tärkeitä nimiä. Näyttelyssä tuodaan esille myös lasinpuhaltajamestarit, jotka opettivat taiteilijoille lasin kielen, sen mahdollisuudet ja rajoitukset. Näyttely on avoinna vuoden loppuun saakka.

Yhdessä ylöspäin, Petra Heikkilä. Kuva: Naivistit Iittalassa.

Naivistit Iittalassa kesänäyttely Yksissä tuumin – Jointly avautuu 29.5.2021 Iittalan vanhalla puukoululla. Näyttelyn on kuratoinut nykytaiteen kuuma nimi, Veikko Halmetoja. Mukana on 50 naivistitaiteilijaa, joista 10 on uusia. Veikko Halmetoja on kuratoinut Suomen suurimpia nykytaiteen näyttelyitä ja usein yhdistänyt akateemiseen taiteeseen outsider-taiteista ITE-taidetta ja kehitysvammaisten taidetta. Tänä talvena hän on tutustunut perinpohjaisesti naivismiin ja sen tekijöihin. Puukoululla saadaan taas tänäkin kesänä nauttia huoneiden täydeltä iloa, väriä ja lempeää huumoria. Näyttely on avoinna 29.8.2021 saakka.

Iiittala Villagen juhlavuoden sankarit on koottu Aikajanalle. Aikajana löytyy sivuston päävalikosta: Juhlavuosi 2021. Ensimmäisessä vaiheessa Juhlavuoden aikajanalta löytyvät tänä vuonna juhlavuottaan viettävät yritykset ja yhteisöt. Aikajana täydentyy sitä mukaa, kun tulevien tähtihetkien julkaisuajankohdat varmistuvat.

Lasimäen puodeissa siirrytään toukokuun kuluessa kesän aukioloaikoihin. Löydät aukioloajat ja paljon muuta mukavaa Iittala Villagen nettisivuilta, Facebookista ja Instagramista. Tervetuloa Iittala Villagen juhlavuoteen.

Toukokuussa Iittala Villagessa:

Maalaiskirppis ja kahvitupa aloittaa 8.5.2021 kesäkauden osoitteessa Haapsamontie 137. Avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin. Menossa mukana myös kanit, kissat ja Pepita-koira.

Jalavaniemen kahvila ja tilamyymälä avoinna perjantaisin ja lauantaisin. Myynnissä oman tilan ylämaankarjan lihaa ja pientuottajien tuotteita.

Iittalan lasitehtaan katseluparvi avautuu 24.5.2021. Parvelta voi seurata, miten taitavat puhaltajat loihtivat sulasta lasimassasta niin Aalto-maljakoita, Oiva Toikan lintuja kuin kaikille tuttuja käyttöesineitäkin.

Kesänavaus 29.-30.5.2021 Iittalan Lasimäellä ja paljon muuta mukavaa eri puolilla Lasimäkeä ja Iittalaa.

Lasimäen puodit avoinna – katso aukioloajat osoitteesta iittalavillage.fi.

Ennakkotietoa tulevan kesän tähtihetkistä Iittala Villagessa:

Kesäkuussa Iittala soi Iittalan musiikkijuhlien konserteissa.

Heinäkuussa 10.7.2021 Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä ja Suomen kuvataiteen päivänä kaikki maalaavaat Iittalassa. Mukana naivistitaiteilijoita Naivistit Iittalassa -kesänäyttelystä.

Elokuu on Iittalassa vintagekuu.

Syyskuussa on vuorossa Iittalan uuden maamerkin paljastus, kun liikenneympyrään valmistuu Iittalan lasitehtaan taideteos. Syyskuun 5. päivänä juhlitaan satavuotiasta Kalvolan kirkkoa.

Lue lisää