Kalvolan kotiseutumuseo avoinna kesäsunnuntaisin

Kalvolan kotiseutumuseo Keikkalan kylässä esittelee paikallishistoriaa esinein ja kuvin vanhassa lainajyvästössä aivan Kalvolan yli satavuotiaan kirkon vieressä. Kävely- tai ajomatka Iittalan lasimäeltä on noin kilometri. Näyttelyssä on esillä vanhan lainajyvästön esineistöä ja talonpoikaiskalustoa, sekä erityisesti Kalvolan pitäjän kivi- ja puuteollisen tuotannon alkuaikoja. Kalvolan kivikirkkoa edeltäneen puukirkon  kirkkokalusteita ja kansakouluaikaista kouluelämää esitellään omilla osastoillaan.

Yläkerran näyttelytilaa kiertää Iittalan lasitehtaalla muotoilijana toimineen Valto Kokon maalaama friisi, jossa kuvataan hirren tie Hämeestä Turkuun. Maalaus mukailee Olaus Magnuksen 1500-luvun piirroskuvituksia.

Vaihtuvassa kesänäyttelyssä 2022 on Kirsi Rajapuron maisemamaalauksia Kalvolasta, ja kouluosaston seinille on ripustettu Kalvolan kunnan aikaisten kunnanjohtajien ja kunnanvaltuuston puheenjohtajien kuvat.

19.6. ja 17.7. museon pihamaalla kivityönäytöksessä halkaistaan ja muotoillaan kiveä vanhoin käsityökaluin.

10.7. kansallisena kuvataiteen päivänä on museolla taidepitoista ohjelmaa.

Toivomme kävijöiltä vapaaehtoista pääsymaksua talkoovoimin tehtävän museotoimintamme tukemiseksi: 2 €/henkilö tai 5 €/perhe. Voit myös hankkia paikan päältä Kalvola-Seuran kannatustuotteita, kuten Kalvolan isännänviiriä, Design Vanhatalon historiahenkisiä tinakoruja, Kalvolan Historia -kirjoja, postikortteja sekä muita julkaisuja.

 

Kalvolan kotiseutumuseo

Avoinna kesäsunnuntaisin

klo 11–14

Ohjelmaa kesällä 2022

la 11.6. Avoimet kylät -päivä museolla avoinna klo 11–14

su 19.6. ja 17.7. museon pihamaalla kivityönäytöksessä halkaistaan ja muotoillaan kiveä vanhoin käsityökaluin.

su 10.7. kansallisena kuvataiteen päivänä on museolla taidepitoista ohjelmaa.

Iittalantie 284, 14500 Iittala