Kalvolan kotiseutumuseo avoinna kesäsunnuntaisin

Kalvolan kotiseutumuseo Keikkalan kylässä esittelee paikallishistoriaa esinein ja kuvin vanhassa lainajyvästössä aivan Kalvolan yli satavuotiaan kirkon vieressä. Kävely- tai ajomatka Iittalan lasimäeltä on noin kilometri. Näyttelyssä on esillä vanhan lainajyvästön esineistöä ja talonpoikaiskalustoa, sekä erityisesti Kalvolan pitäjän kivi- ja puuteollisen tuotannon alkuaikoja. Kalvolan kivikirkkoa edeltäneen puukirkon  kirkkokalusteita ja kansakouluaikaista kouluelämää esitellään omilla osastoillaan.

Yläkerran näyttelytilaa kiertää Iittalan lasitehtaalla muotoilijana toimineen Valto Kokon maalaama friisi, jossa kuvataan hirren tie Hämeestä Turkuun. Maalaus mukailee Olaus Magnuksen 1500-luvun piirroskuvituksia.

Vaihtuvassa kesänäyttelyssä 2023 on löytöjä Erkki-sedän ullakolta, ja kouluosaston seinille on ripustettu Kalvolan vanhojen kansakoulujen valokuvia.

Kesän ohjelmaa:

Su 4.6. Museon kesänavaus klo 11–14. Uuden näyttelyn esittelyä ja kahvitarjoilua. Kahvituksen tuotto museonhoidon hyväksi.

Su 16.7. Museon pihamaalla kivityönäytöksessä halkaistaan ja muotoillaan kiveä vanhoin käsityökaluin.

La 29.7. Pyhän Olavin päivä. Kirkkopolkuvaellus yhteistyössä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa. Seuraa ilmottelua.

Toivomme museokävijöiltä vapaaehtoista pääsymaksua talkoovoimin tehtävän museotoimintamme tukemiseksi: 2 €/henkilö tai 5 €/perhe. Voit myös hankkia paikan päältä Kalvola-Seuran kannatustuotteita, kuten Kalvolan isännänviiriä, Design Vanhatalon historiahenkisiä tinakoruja, Kalvolan Historia -kirjoja, postikortteja sekä muita julkaisuja. Maksutapoina käteinen ja Mobilepay.

 

Kalvolan kotiseutumuseo

Avoinna 4.6.–27.8.

sunnuntaisin klo 11–14

suljettu juhannuksena

Pääsymaksu 2 €

Iittalantie 284, 14500 Iittala