Kesä alkaa Iittalasta!

Kesä alkaa Iittalasta! Tule viettämään tunnelmallista kesäpäivää ja tekemään lahjahankintoja kevään juhliin. Kesäkausi on jo alkanut osalla putiikeista, ja toukokuun lopulla kaikki liikkeet ovat siirtyneet kesäaukioloihin. Liikkeet palvelevat vähintään klo 11–16 välisenä aikana ja moni myös pidemmin aukioloin. Tarkistathan yksittäiset avoinnaolot sivuiltamme Iittalavillage.fi ja yritysten omista kanavista.
Meiltä löydät juhlavuosiaan viettävät
• Iittalan lasitehtaan, jonka katseluparvelle pääsee taas ihailemaan lasiammattilaisten työskentelyä
• Designmuseo Iittalan, jonka näyttely Suomen lasitaiteen ikonit ja niiden tekijät on avautunut. Sukella muotoilun historiaan!
• Kultasuklaan tehtaanmyymälän, jossa pääset makealle makumatkalle.
Vihreässä talossa
• keramiikkataiteilija Markku Mäki valmistaa iloisia hahmoja ja astioita kaikenlaisiin kattauksiin. Keramiikkapaja Anubiksesta saat myös mm. hankittua kalastusluvat Äimäjärven alueelle.
• Lasimäen Linnanrouva pitää huolta käsityöihmisten tarvikkeista. Linnanrouvan suuren valikoiman neulelankoja tullaan hakemaan jo kaukaa ja monet kauniit trikookuosit mm. kotimaiselta Paapiilta löytävät myös tiensä kotiompelijoiden matkaan.
Iittala Outletissa on tarjolla Iittalan 140-vuotisjuhlavuoden erikoiseriä ja uutuuksia! Saatat myös löytää iättömiä klassikoita suositusta vintagehyllystä.
Outletin kivijalassa uuden käsityömuotoilijasukupolven Jyri Naskali valmistaa rusetteja, koruja ja olkaimia kierrätysnahasta. Naskali Leatheristä löydät asialliset asusteet elämän erityisiin hetkiin ja juhliin.
Outlet-rakennuksen takana olevassa Punaisessa talossa on kotimaisten merkkien Pukimo POP UP, jossa mm. Ratian ja Puuvillatehtaan kuosit hurmaavat niin valmisvaatteissa kuin palakankaissa.
Lasimäen sisäpihan aluetta uudistetaan kesän ja tulevan kauden aikana istutuksin ja rakentein. Myös pop up -kojuja ja -kauppiaita voi tavata mäeltä varsinkin viikonloppuisin. Kesän alussa ainakin luonnonmukaisia kuusenpihkatuotteita valmistava Havuka tekee paluun Lasimäelle. Havukan tuotteet valmistetaan itse Iittalassa Elias Lönnrotin resepteihin perustuen.
Lasimäen kautta kulkee myös Tarinareitti, johon voit tutustua Designmuseo Iittalan lähistöllä olevasta mustapohjaisesta infotaulusta.
Naivistit Iittalassa -näyttely availee oviaan toukokuussa ennakkoon varattavin ajoin ja toivottavasti mahdollisimman pian myös normaalisti. Yksissä tuumin -kesänäyttelyyn pääsee tutustumaan joka päivä 29.8. asti. Lue lisää: Naivistit.fi
Iittalan Musiikkijuhlat juhlii tänä vuonna myös viisivuotista taivaltaan. Lisätietoja kesäkuussa striimattavista konserteista tulossa pian!
Tervetuloa meille kylään Iittalaan!

Tarkistathan liikkeiden avoinnaolot yksittäisiltä yrityssivuilta.

Tulethan vain terveenä. Jokainen toimija vastaa omalta osaltaan mahdollisimman turvallisesta vierailusta. Alueella on käsienpesupaikkoja wc:iden yhteydessä sekä käsidesiä tarjolla joka liikkeessä. Meillä on myös maskisuositus. Muistathan säilyttää sopivan etäisyyden kanssaihmisiin. Joka toimijan välillä pääset piipahtamaan raittiiseen ulkoilmaan. Ulkoalueen viihtyisyyttä kehitetään vähitellen kauden aikana. Tervetuloa ilmavaan Iittalaan!