Löydä Iittalaan

 

 

 

 

 

Iittala on erinomaisten kulkuyhteyksien päässä, löydät sinne kätevästi sekä junalla että autolla. Helsingin ja Tampereen suunnista kulkeva taajamajuna pysähtyy Iittalan asemalla, josta on vain noin 700 m matka Iittala VIllagen keskukseen, Lasimäelle. Taajamajunien aikataulut löytyvät osoitteesta www.vr.fi. Seutuliikenteen linja-autot pysähtyvät alle 500 metrin päässä Lasimäestä. Katso aikataulut reittioppaasta, johon pääset tästä linkistä. Lasimäellä (navigaattoriosoite: Könnölänmäentie 2, 14500 IITTALA) on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa.

Etäisyys Helsinki–Tampere -moottoritieltä (3-tie) on noin 2 km. Iittalan liittymästä noustua jatketaan suoraan kylän keskustaan, josta on opastus Lasimäelle.

Iittala sijaitsee 118 km Helsingistä, 25 km Hämeenlinnasta ja 55 km Tampereelta.

Aukioloajat

Lasimäki on avoinna ympäri vuoden ja liikkeet palvelevat kukin omaan tahtiin. Tarkista yrityskohtaiset tiedot toimijoiden omilta sivuilta.

Esteettömyys

Lasimäen sisäpihalle on esteetön kulku p-paikalta valkoisen rakennuksen vasemmalta puolelta. Iittala Outlettiin, Ravintola Taikaan, Pässinpään ja Kultasuklaan myymälöihin sekä Pukimo POP UP-myymälään pääsee esteettömästi. Designmuseo Iittalassa ja Naivistit Iittalassa -näyttelyssä on esteetön pääsy alakertaan.

Esteetön wc / lastenhoitohuone löytyy punaisesta rakennuksesta (Pukimo POP UP) Lasimäen sisäpihalla.

Iittalan palvelut

Iittala on Hämeenlinnan kaupunkiin kuuluvan Kalvolan keskustaajama, noin 2500 asukkaan kylä, josta löydät esimerkiksi apteekin. Iittalassa on myös monipuoliset ulkoilumahdollisuudet, ja itse Lasimäeltäkin löydät paikan omien eväiden nauttimista varten sekä laavun.

Majoituspalveluita Iittalassa tarjoaa luonnonläheinen Jalavaniemen matkailualue ja Könnölän Matkailutila, jossa myös kokous- ja juhlatilat. Paikallista urheilua voi kokea Iittala-hallissa ja rauhoittumaan pääsee luonnon lisäksi Kalvolan kirkossa.

Pankkiautomaatti löytyy moottoritien varresta Shell-huoltoasemalta.

R Rautatieseisake, Iittalan naivistinen Taideasema
1. Iittalan lasitehdas, Fiskars Oyj
2. Ravintola Taika
3. Myymälä Pässinpää ja Naskali Leather (kivijalassa)
4. Iittala Outlet Iittala
5. Lasimäen Linnanrouva
6. Keramiikkapaja Anubis
7. Finlayson POP-UP
8. Designmuseo Iittala
9. Kultasuklaa
10. Kylätalo
11. Naivistit Iittalassa -näyttelyt
12. Kampaamo T. Eerola ja Kauneusateljée Eevakaisa
13. Pukimo POP UP
14. Hyvän Olon Aitta
15. Kirppari ja Kauppamuseo
16. Iittala-halli
17. Fazer Amica Sauvola
18. Hyvinvointikeskus Sauvola
19. S-Market Iittala
20. Kalvolan Apteekki ja Havuka
21. R-Kioski
22. Tuulan Pub
23. Paloasema