Minun muotoni

Iittalan lasinpuhaltajien omien teosten näyttely Designmuseo Iittalassa 5.2. – 24.4.2022

Näyttely on avoinna Designmuseo Iittalassa la-su klo 11-17 . Pääsiäisviikonloppuna 16-17.4.2022 näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lasinpuhaltaja on käsityöläinen, jossa asuu myös sisäinen taiteilija. Designmuseo Iittalan kevättalven näyttely esittelee Iittalan omien lasinpuhaltajien vapaa-aikanaan valmistamia uniikkeja teoksia.

Monilla lasinpuhaltajilla on halu kehittää itseään lasintekijänä myös työtehtävien ulkopuolella. Työnantajan, Iittalan lasitehtaan, tarjoama mahdollisuus lasin työstämiseen vapaa-aikana hyödynnetään mieluusti. Kokeilemalla erilaisia tekniikoita ja materiaalia sekä itseään haastamalla syntyy ainutlaatuisia taideteoksia samalla, kun osaaminen kasvaa.

Näyttelyssä on mukana kahdentoista lasinpuhaltajan teoksia. Työkokemuksen kirjo on laaja: mukana on sekä kymmenien vuosien kokemuksen omaavia lasinpuhaltajamestareita että tutkintonsa loppumetreillä olevia tekijöitä, jotka ovat juuri valmistumassa lasinpuhaltajiksi oppisopimuskoulutuksella.

Designmuseo Iittalassa näyttelyn ideoi Jaana Eriksson. Lasinpuhaltajien keskuudessa idea sai heti innostuneen vastaanoton. Lasitehtaalla hanketta edisti kollegoidensa joukossa ”moottorina” toiminut lasinpuhaltajamestari Tero Välimaa, joka yllättyi iloisesti innokkaiden tekijöiden määrästä. Välimaan omia töitä on myös mukana näyttelyssä. Sekä Välimaa että Eriksson haluavat näyttelyn avulla lisätä arvostusta vaativan käsityöammatin taitajille.

Myös Aada Vainio, Péter Kovács, Saara Sirkeoja ja Leevi Luoma kertovat olevansa iloisia tarjotusta mahdollisuudesta. Edellä mainittujen lisäksi näyttelyssä on esillä Hanna Välimaan, Mitsuru Saton, Taina Kohtamäen, Toni Engelbergin, Heikki Ollitervon, Arto Vilkin ja Ossi Linnan teoksia.

Lisätietoja näyttelystä:

Jaana Eriksson, PR Specialist, Designmuseo Iittala, 040 735 6672  jaana.eriksson@fiskars.com

Tero Välimaa, Lasinpuhaltajamestari, Iittalan lasitehdas, tero.valimaa@fiskars.com

Lue lisää