Neulekilpailun voittajat on valittu!

Julistamme Iittalan neulekilpailun voittajan!

Kilpailuun saapui erilaisia toteutuksia ja näkökulmia tyypillisestä kyläneuleesta. Kahden parhaan välillä käytiin pitkä harkinta. Tulokset julkaistaan pääsiäisenä ja kolme parasta palkitaan. Koronatilanteen vuoksi palkintojenjakotilaisuuden järjestäminen ei valitettavasti ole mahdollista, mutta voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Lämpimät onnentoivotukset voittajille!

Kilpailun voittajat ja palkinnot

1. sija, Elina Vänttinen:  Kalvolan kylät -sukat
Voittajatyön takana on Elina Vänttinen aivan naapuristamme, Hattulan puolelta Parolasta. Jokainen Kalvolan pitäjän kylä – maailmankuulu keskustaajama Iittala mukaan lukien – on neulottu kertakaikkisen taidokkaasti kirjoneuleella voittajasukkiin. Kalvolan seudulla yleinen mutta muutoin harvinaisempi kukka keltavuokko on päässyt koristeeksi. Kukka-aiheet on silmukoitu taitavasti ja ne erottaa silmukoinniksi vain nurjan puolen langanpäättelyistä. Näennäisen yksinkertaiset sukat pitävät sisällään paljon paikallisidentiteettiä ja perinteitä. Väritys on kauniin maanläheinen ja toteutus herkkä.
1. palkintona on 100 € lahjakortti Lasimäen Linnanrouvaan sekä upeita tuotepalkintoja Iittala Outletilta, Kultasuklaalta ja Havukalta.

 

2. sija, Pirita Mäntytörmä: Puhaltajapuput-pipo
Toiseksi tässä tasaisessa kilpailussa sijoittui Pirita Mäntytörmä Iittalasta Puhaltajapuput-pipollaan. Neuleessa puput puhaltavat lasia ja niiden alle kirjotut koordinaatit johdattavat Iittalaan. Hauska neuletyö, joka saa hymyn huulille. Pillin päässä oleva ”sula” lasipallo kuvastaa värivalinnalla oikeaa esikuvaansa loistavasti ja sama muoto toistuu mainiosti pupun hännässä. Työ on taitavasti pelkistetty ja värit valittu aiheen mukaan.

 

 

3. sija, Emilia Ala-Mononen: Iittalan kyläsukat

Kolmannen sijan saaneet Iittalan kyläsukat ovat Emilia Ala-Monosen käsialaa. Vintage-henkinen väritys ja työn monimuotoisuus puhuttelivat tuomaristoa. Yksityiskohdat on harkittu huolella ja malli soveltuu erikokoisina toteutettavaksi. Naivistiset kissat ja Iittalalle tärkeä junarata ovat kivoja yksityiskohtia, samoin i-merkki hieman erilaisessa taustassa. Työn jälki on siistiä ja tasaista. Innoituksen aiheisiin tekijä on saanut lapsuudenmaisemistaan.

2. ja 3. palkintoina on 50 €:n lahjakortit Lasimäen Linnanrouvaan.
Kunniamaininta

Kunniamaininnan saa Kaisa Toikka Lasilinnut-kirjoneulepipolla. Kirjoneulekuvio on kaunis ja siihen on saatu sovitettua Oiva Toikan monen eri lasilinnun silhuetit. Taitavasti suunnitellussa kuviossa olisi potentiaalia moniin eri neuleisiin myös suurempina pintoina toteutettuna. (kuva tulossa)

Neuleohjeet
Ohjeet voittajatöiden tekemiseen julkaistaan sivuillamme myöhemmin.
Tuomaristo
Kisaneuleita olivat tuomaroimassa käsityörittäjä Sari Helin Lasimäen Linnanrouvasta, tekstiilialan artenomi AMK, asiamies Ulla Heinonen Naivistit Iittalassa -säätiöstä ja kotiseutuyhdistys Kalvola-Seura ry:n puheenjohtaja Sanni Hallanvaara. Kilpailun järjesti Lasimäen kauppiasyhdistys ry.
Järjestäjät onnittelevat voittajia, kiittävät osallistujia ja toivottavat kaikki tervetulleiksi Iittalan kylään!

Lue lisää