Puuhakas Hopsantai odottaa lapsivieraita Iittala Villagessa

Elokuun 8. on nyt HOPSANTAI! Iittala Villagessa on tarjolla kaikkea hauskaa lapsille, ja aikuisetkin ovat tervetulleita. Mitä sanoisit taikurin esityksestä? Puuhatehtäviä vähän joka kulmalla? Jätskiannokselle välipalaksi Ravintola Taikaan? Suklaatikkarit Kultasuklaan tehtaanmyymälästä? Lupa leikkiä aamusta iltaan? Tule viettämään Hopsantaita Iittala Villageen!

Kun koulujen alkuun on enää muutama yö, ja jännitys jo hieman kipristelee vatsan pohjassa, on hyvä lähteä purkamaan energiaa Iittala Villageen. Elokuun 8. päivän on oikeasti tietenkin lauantai, mutta Iittalassa vietetäänkin Hopsantaita! Hopsantai on erityisen jännä päivä niille, jotka pitävät taikureista, puuhatehtävistä, hot dogeista ja ilmapalloista.

Hopsantaina koko Iittala Village on täynnä kivaa tekemistä. Vihreän talon pihalla voi pelata ristinollaa, mutta tällä kertaa ei käytetäkään kynää ja paperia! Tule katsomaan miten ristinolla onnistuu kivillä! Jos et tykkää pelata, voit askarrella Linnanrouvan ja Keramiikkapaja Anubiksen puuhapistellä. Äidit voi päästää hetkeksi ostoksille Iittala Outletiin, lifestylepuoti Pässinpäähän ja Pukimo Pop Upiin, kun lapset keskittyvät tehtävien ratkaisuun tai leikkimään leikkipaikalla.

Taikuutta Taikavajassa ja hodareita Naivisteilla

Päivän kohokohta on lastentaikuri Paspartuu, joka esittää värikästä ja vauhdikasta taikaviihdettä lapsille ja lapsenmielisille! Paspartuu esiintyy Iittala Villagen Taikavajassa iltapäivällä klo 14 alkaen. Jos ensimmäinen osuu päiväuniaikaan tai muuten vain huonosti, toinen esitys on luvassa klo 16. Esitysten  jälkeen Paspartuu taikoo ilmapalloista erilaisia eläinhahmoja lapsille. Kuka tahtoo kirahvin? Vai onko koira kaikkien suosikki? Onnistuukohan Paspartuulta pupujussin muotoilu ilmapallosta?

Kuka on taikuri Paspartuu? Omasta mielestään taikuri Paspartuu on maailman mahtavin taikuri! No, temput saattavat kuitenkin mennä välillä vähän mönkään, tai sitten ne yllättävät hänet itsensäkin. Mirabilis! Yhdessä yleisön kanssa temput saadaan onnistumaan, tai lavalle kutsutuista avustajista paljastuu taianomaisia ominaisuuksia – koska jokaisessa meissä on ripaus taikaa!

Taikuus tekee kyllä nälkäiseksi, mutta onneksi apu on lähellä! Köyhän Ritarin hot dog -rekka parkkeeraa vanhan puukoulun pihamaalle Naivistit Iittalassa -näyttelyn viereen. Taikavajalta on vain muutama askel puukoululle, joten herkulliset hodarit ja suussasulavat köyhät ritarit mansikkahillolla ja kermavaahdolla ovat aivan kulman takana.

Ja kun puukoululle asti tultiin, Naivistit Iittalassa -näyttelyssä kannattaa poiketa. Lapsivieraille on varattu hauskoja tehtäviä, joista koululäksyt ovat kaukana. Löydätkö kaikki ketut tauluista? Kuinka pitkän hännän piirrät ketulle?

Klassisen musiikin konsertti Vesipisaroita

Ihan koko päivää ei kannata riehua pitkin Iittala Villagea. Iittalan koulukeskuksessa alkaa klo 15 Iittalan musiikkijuhlien Hopsantain konsertti, koko perheelle suunnattu Vesipisaroita-konsertti. Tiesit varmaankin, että säveltäjämestari Jean Sibelius sävelsi 8-vuotiaana ensimmäisen sävellyksensä? Sävellys kuullaan tietenkin konsertissa pianisti Tuomas Nikkasen esittämänä. Sen nimi on Vesipisaroita, jonka mukaan Hopsantain konserttikin on nimetty.

Punainen lanka konsertissa on luonto ja sen merkitys säveltäjille barokin aikakaudelta aina nykypäivään asti. Vesipisaroita koko perheen konsertissa kuulaan myös Purcellin ja Vivaldin musiikkia. Esiintymään tulee yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista, laulaja, kapellimestari, kuoronjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja viulisti Johanna Almark sekä alttoviulisti Matti Lindholm, joka soittaa Synkronis-kvartetissa ja Hyvinkään orkesterissa. Konsertissa kuullaan myös sellisti Elina Susiluotoa. Hän on esiintynyt ahkerasti Synkronis-jousikvartetissa sekä Triosis+ -yhtyessä sekä pienemmissä orkestereissa ja tapahtumissa.

Konserttiin voi ostaa lipun paikanpäälle tai livestreamiin, jota voi seurata vaikkapa omalta älykännykältä. Lippuja myy Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyssä ja kaupungissa kaupungin palvelupiste Kastelli sekä Tiketti.fi.

Katso Hopsantain koko ohjelma tästä linkistä!

 

 

 

Lue lisää