Joulupukki tervehtii hevosia ja poneja joulunavauksessa 2019

Tervetuloa Iittalan joulukylään!

Iittalan joulukylä avautuu pikkuhiljaa marraskuun puolivälissä ja on avoinna aina jouluun asti. Ohjelmaa on paljon ja lisää vielä tulossa, joten kannattaa seurata verkkosivujamme sekä Facebook-tapahtumaa. Alle olemme listanneet joitakin tärppejä.

Taidetta ja näyttelyjä

Iittala on muotoilun, taiteen ja artesaanien kylä. Joulukauden alkajaisiksi, 13.–14.11. avautuu Naivistien uusi talvinäyttely. Näyttely on avoinna viikonloppuisin maaliskuun puoliväliin asti. Vierailija pääsee tutustumaan Stefan Bremerin naivistisiin valokuviin, Hannu Riikosen kaupunkinäkymiin ja Suvi Vasaman paperiveistoksiin. Mukana on myös runsaslukuinen joukko nykynaivisteja. Naivistien vanhalla puukoululla lattiat narisevat ja iloinen taide nostattaa hymyn koko perheen huulille.

Designmuseo Iittalassa Suomen lasitaiteen ikonit ja niiden tekijät -näyttely on avoinna viikonloppuisin klo 11–17. Vinkki: Joulunavausviikonloppuna 20.–21.11. museoon on vapaa pääsy. Lauantaina 20.11. kello 14 Suomen lasimuseon amanuenssi Elina Karila esittelee näyttelyä yleisölle. Sunnuntaina 21.11. on mahdollisuus kuulla tarinoita lasitehtaan historiasta perusnäyttelyssä alkaen klo 14.

Kiviklubilla Iittalantien varressa vierailee 20.–21.11. kello 10–18 nukkeharrastajan järjestämä näyttely, jossa voi tutustua käsintehtyihin nukkeihin. Samassa tilassa on myös nähtävillä Kalvolan graniitin historiasta kertovia valokuvia.

Keskiviikkona 24.11. vietetään Iittalan lasitehtaan 140-vuotissyntymäpäivää. Samalla juhlistetaan kylän liikenneympyrään rakennettua uutta lasitaideteosta. Valaistu uniikki teos on upea maamerkki Iittalan lasin kotikylässä. Pian kuulemme tästä lisää. Vierailu lasitehtaalla on myös ainutlaatuinen kokemus, vierailuparvelle on vapaa pääsy arkisin ma–pe klo 9–20.

Paikallisjunalla Iittalan joulukylään saapuvia vastaanottaa asemalla naivistisen taiteen ulkonäyttely. Kyläläiset ovat pystyttäneet valaistuja puita opastamaan kävelijöitä kohti Lasimäkeä. Puut lisääntyvät joulua kohti. Kävelymatka kestää vain noin viisi minuuttia, ja sen varrelle osuvat taideaseman lisäksi Iittalan Lasitehdas, Lasimäkeläiskortteli, Naivistit Iittalassa sekä kylän uusi maamerkki. Iittala on sekä vierailukohde että aito elävä kylä.

Jouluisia konsertteja

Lauantaina 20.11. klo 11–13 Varusmiestoimikunnan bändi soittaa joululauluja Lasimäellä.

Sunnuntaina 21.11. klo 13 Lasimäen tapahtuma-aukiolla esiintyy Pekka Lunnikivi ja Vintti-kvintetti.

Sunnuntai-iltana 21.11. Iittalan yhtenäiskoululla soi Iittalan musiikkijuhlien joulukonsertti, jossa tähtiesiintyjinä ovat The Voice of Finland 2021 -voittaja, tenori Kalle Virtanen ja meksikolaisyhdysvaltalainen sopraano Beatriz Macias. Muut esiintyjät ovat Riitta Muikku-Piirainen, sopraano, Anne Laatikainen, laulu, Noora Herranen, laulu, ja Tuomas Nikkanen, piano.

Lisää laadukasta musiikkia voi nauttia Könnölän matkailutilalla 5.12. Konsertissa esiintyjinä baritoni Hannu Lehtonen ja säestäjänsä Seppo Hovi.

Kalvolan kirkossa järjestetään perinteisiä joulunajan konsertteja:
Jukka Salmisen ja Lapsikuoro Lasilintujen konsertti 26.11.2021 klo 18.
Su 12.12.2021 klo 15 Lasten enkelikirkko ja lasten kauneimmat joululaulut. Mukana Lapsikuoro Lasilinnut.
Su 19.12.2021 Kuorojen joulukonsertti klo 15. Kalvolan kirkkokuoro, Hattulan Pyhän Ristin kuoro ja Lapsikuoro Lasilinnut.

Puuhaa lapsille

Koko perheen Iittalan joulunavausta vietetään 20.–21.11. Lasimäki on jälleen osunut Joulupukin vierailureitille, ja lapset voivat etsiä alueelta suosittuja tontunovia. Löytäjille on luvassa pieniä palkintoja. Eläinystäviä odottavat poni- ja hevosajelut, ja Linnanrouvassa on tarjolla kasvomaalausta. Kultasuklaan arvonnasta voi viikonloppuna voittaa jättikokoisen suklaajoulupukin. Myös Keramiikkapaja Anubiksessa arvotaan 100 euron lahjakortti.

Joulukorttien valokuvat voi kuvauttaa joulunavauksessa vaikkapa joulupukin seurassa. Kaiken kivan puuhan välissä maistuu riisipuuro.

Joululahjaideoita ja tuliaisia

Lasimäkeläiskorttelin ja Iittalan kylän liikkeet palvelevat jouluisissa tunnelmissa, ja myös Kutilan juhlatalossa on tarjolla avajaisviikonloppuna joulumyyjäiset. Yhtenäiskoulullakin järjestetään perinteiset joulumyyjäiset.

Tervetuloa Iittalan joulukylään!

Lue lisää