Uimaranta

Iittalassa lähin uimaranta on Äimäjärven uimaranta urheilukentän vieressä. Uimarannalla on laituri, pukusuoja ja wc. Lisäksi rannalta löytyy pelastusrengas ja roska-astia. Äimäjärven uimaranta on Hämeenlinnan kaupungin uimarantaluokituksen mukaan pieni yleinen uimaranta. Äimäjärvellä voi uida myös Kyyhkysenniemessä, joka on uimarantaluokituksessa uimapaikka eikä siis yleisten uimarantojen seurannassa mukana.

Virallinen uimakausi kestää kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun eli 15.6.–31.8. Tuona aikana yleisiä uimarantoja tarkastetaan valvontasuunnitelman mukaisesti ja esimerkiksi uimavedestä otetaan tuona aikana näytteet. Yleisten uimarantojen valvontaan kuuluvat valvontasuunnitelman mukaiset tarkastukset ja näytteenottosuunnitelman mukaiset vesinäytteet. Pienennä karttaa niin, että saat Iittalan näkyviin, siirrä hiirellä Iittala keskelle karttaluukkua ja suurenna siten, että saat Iittalan uimarannat ja -paikat näkyviin.

Jos olet kiinnostunut järvien tilasta, ota käyttöösi Järviwiki. Järviwiki on käyttökelpoinen verkkopalvelu, jota rakennetaan ja julkaistaan viranomaisten ja kansalaisten yhteistyöllä. Sieltä löytyy perustiedot kaikista vähintään hehtaarin kokoisista suomalaisista järvistä. Palvelu on helppokäyttöinen ja käyttäjät voivat jakaa JärviWikissä muun muassa valokuvia ja havaintoja järvivedestä esimerkiksi sinileväkukinnoista.

Lähde: Hämeenlinnan kaupungin nettisivut

Lue lisää