Kesäkuussa Iittala Village soi livenä ja livestreamina

Kesäkuussa Iittala Villagessa juhlii Iittalan musiikkijuhlat, jonka viisivuotisjuhlakonsertit soivat yhtenäiskoululla, kylätalolla ja livestreamina.

Kesäkuussa Iittala Villagessa soi klassinen musiikki, virtuaalisin konsertein ja livenä. Musiikkijuhlilla juhlitaan tänä vuonna Wilhelm Stenhammarin (18711927), merkittävän ruotsalaisen säveltäjän 150-vuotisjuhlavuotta. Stenhammar oli taitava pianisti, jonka tuotanto on monipuolinen ja laaja. Hän oli myös Jean Sibeliuksen hyvä ystävä ja säveltäjätoveri. Konsertti kuullaan yhtenäiskoululla ja streamina.

Miniooppera Carmen oli alun perin suunniteltu toteutettavaksi kesällä 2020. Esityksessä kuullaan sopraano- ja baritonisolistia huilun ja kitaran säestämänä. Ensi-ilta teokselle oli Suomen Kansallisoopperassa 2.9.2019. Esitys sopii sekä lapsille että aikuisille ja siitä nähdään kaksi esitystä Iittalan kylätalolla.

Musiikkijuhlien päätöskonsertissa kuullaan Johan Sebastian Bachia, Ilmari Hannikaista, Olivier Messiaenia ja lopuksi juhlien luovan johtajan, Tuomas Nikkasen sävellys Elämän vesi. Konsertti kuullaan yhtenäiskoululla ja streamina.

Iittalan musiikkijuhlien 5-vuotiskonsertit esitetään 18.–20. kesäkuuta Iittalan yhtenäiskoululla ja kylätalolla. Konserttisaliin otetaan sen verran yleisöä sisälle kuin koronarajoitukset antavat myöden. Juhlien toteutuminen varmistetaan livestreameilla, joiden tekemiseen Iittalan musiikin kesä ry on saanut apurahaa Taiteen edistämiskeskukselta, Musiikin edistämissäätiöltä ja Hämeenlinnan kaupungilta. Hämeenmaa on mukana yritysyhteistyökumppanina. Ennakkoliput konsertteihin myy Tiketti.fi.

”Rajoitusten lieventyessä livestreamilipun voi halutessaan vaihtaa konserttisalilipuksi maksamalla streamilipun ja konserttilipun välisen hintaerotuksen. Tarkemmat ohjeet löytyvät Tiketti.fin sivuilta”, kertoo Riitta Muikku-Piirainen Iittalan musiikin kesä ry:stä.

Ennakkotietoa tulevista juhlavuoden tähtihetkistä Iittala Villagessa:

Heinäkuussa 10.7.2021 Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä ja Suomen kuvataiteen päivänä Suuri maalaustapahtuma, jolloin kaikki maalaavat Iittalassa. Mukana naivistitaiteilijoita Naivistit Iittalassa -kesänäyttelystä ja taidetta Lasimäkeläiskorttelissa.

10.7. Lasimäen uudistuneen puistoaukion avaus.

Elokuu on Iittalassa vintagekuu.

Syyskuussa on vuorossa Iittalan uuden maamerkin paljastus, kun liikenneympyrään valmistuu Iittalan lasitehtaan taideteos. Syyskuun 5. päivänä juhlitaan satavuotiasta Kalvolan kirkkoa, jonka valaisee 50-vuotta täyttävä I-Valo Oy.

Lue lisää