Tiimipalaveri_naivisteilla

Tule yrittäjäksi Iittalaan

Tule yrittäjäksi Iittalaan – Iittala Village kokoaa yhteen muotoilun, taiteen ja käsityön taitajia sekä tekemistä ja näkemistä koko perheelle ympäri vuoden. Iittala soveltuu sijainniksi yrittäjälle, jonka tuotteissa on Iittalan henki – eli jujua ja laatua, ”iittalalaista hyggea”, arjen juhlaa ja hyvää mieltä.

Lasimäen kauppiasyhdistys ry on Iittala Villagen yritysten yhteistyöfoorumi, joka myös ylläpitää www.iittalavillage.fi -sivustoa. Liittymällä yhdistyksen jäseneksi, saat näkyvyyttä ja pääset heti osaksi aktiivista yrittäjäyhteisöä. Lasimäen kauppiasyhdistys myös osaa kertoa, millaisia täydentäviä palveluja ja tarjontaa Lasimäellä kaivataan.

Jyri Naskali, puheenjohtaja, Lasimäen kauppiasyhdistys ry, Naskali Leather Oy, +358 40 775 7957, jyri@naskalileather.com

Iittala Villagen juhlavuosi 2021 näkyy taideteoksina, tapahtumina ja tuoteuutuuksina

Iittalassa vietetään juhlavuotta vuonna 2021. Tasavuosia täyttävät Iittalan lasitehdas 140 vuotta, Designmuseo Iittala 50 vuotta, i-valo 50 vuotta, Kultasuklaa 30 vuotta ja Kalvolan kirkko 100 vuotta.

Juhlavuoden valmistelut ovat käynnissä laajan toimijajoukon voimin ja konkretiaakin näkyy jo. Iittalan liikenneympyrään rakennetaan parhaillaan perustuksia uudelle maamerkille, jonka Fiskars/Iittalan lasitehdas tulee toteuttamaan 140-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Iittalan lasitehtaan juhlavuoden sisältöjen lisäksi Lasimäellä kehitellään uusia juttuja ensi vuodelle ja asukkaiden ja Hml:n Skate ry:n sekä kaupungin kanssa työstetään Iittalaan uutta skeittipuistoa. Juhlavuosi tulee sisältämään taidetta, tapahtumia, tuoteuutuuksia ja iittalaista hyggeä – arjen juhlaa ja hyvää mieltä.

Korona – uhkasta mahdollisuudeksi

Korona-uhka on päätetty Iittalassa kääntää mahdollisuudeksi ja monia tuotekehitysprojekteja onkin käynnistetty ulkoilmataideteoksiin ja koko perheen viihtymiseen liittyen. Koronakesänä 2020 kotimaiset lapsiperheet löysivät Iittalan, ja jatkossa Iittala Villagea kehitetään enemmän koko perhettä kiinnostavana kohteena. Iittala Villagen juhlavuosi onkin paitsi monien syntymäpäivien juhlaa, myös vahva uudistumisen vuosi Iittalassa – uusia alkuja on itämässä juhlavuoden näyteikkunalla monia, ja kevät näyttää, miten moni ehditään saada maaliin. Esimerkiksi HAMK osallistuu Iittala Villagen kehittämiseen talven aikana puolen tusinan opiskelijaryhmän voimin, ja tammikuussa KKTavastia käynnisti artesaanikoulutuksen lasitehtaalla. Iittala nuortuu ja Iittala Village kehittyy ajan mukana. Juhlavuosi tulee tarjoamaan testiajoja monella tapaa.

Ekosysteemikehittämisestä puhutaan, Iittalassa tehdään

Iittala Villagen ydin on Lasimäkeläiskortteli yhdistyen lasitehtaan alueeseen ja naivistien taidetaloon sekä laajentuen koko kylään ja myös lähialueiden kohteisiin. Iittala Villageen mahtuu paljon yrittäjiä ja monipuolista näkemistä, ja tekemistä ja tulevien vuosien tavoitteena on myös lisätä liiketiloja sekä yrittäjämäärää. Iittala Village on myös avoin luoville pilottiprojekteille, joissa se toimii näyteikkunana, näistä esimerkkejä ovat Väylä-viraston kanssa toteutettu naivististen taiteen pilottiasema sekä hämeenlinnalaisen metalliosaamisen taidonnäyte CorTen-odotuskatos.

Go Iittala Village -hanke tukee yhteiskehittämistä

Ekosysteemisestä kehittämisestä puhutaan, Iittalassa sillä on jo aikaansaatu konkreettisia tuloksia. Matkailukylän vierailijamäärää on yhteisvoimin nostettu 10 % vuosittain 2017–2019 ja nyt Go Iittala Village -hankkeen tukemana jatketaan verkostopohjalta juhlavuoden, taidereittien ja luovan alan yrityskeskittymän kehittämistä. Iittalassa on tekemisen meininki, ja jokaista tahoa tarvitaan. Alueen elinvoiman kasvu ja yritysten ja asukkaiden hyvinvointi kulkevat käsi kädessä.

Go Iittala Village

Vuokraa koju Lasimäen aukiolta!

https://marketplace.artikas.org/fi/listings/1535350-myyntikoju-iittalan-lasimaella

Työkaluja

Tapahtumajulistepohja tapahtumia järjestäville on helppo muokata wordilla. Voit vaihtaa kuvan, värit ja lisätä tekstiä ja logoja. Lataa tästä julistepohjan käyttöohje.

Iittalan kylälogo on myös mahdollista ottaa käyttöön omissa julkaisuissasi. Tutustu ensin Iittala_Village-logo-ohjeeseen! Lataa sen jälkeen sopiva logo tästä listasta:

Iittala_Village_Vesileima_Black

Iittala_Village_Vesileima_Iittalan kitinvaalea

Iittala_Village_Leima_Black

Muistathan syöttää tapahtumatiedot maakunnalliseen hameevents.fi -tapahtumakalenteriin, josta tiedot nousevat vuoden 2021 alusta myös Iittala Villagen tapahtumakalenteriin.

Iittala Village ulkoalueiden kehittämisen suunnitelma.

Iittala Village -brändityö -suunnitelma.

Käsikirja Iittala Villagen kehittäjille.

Lisätietoja yhteiskehittämisestä ja työkaluista, Linnan Kehitys, Go Iittala Village, pia.niemikotka@linnan.fi

 

Tonttitarjontaa Iittalassa

Kaupungin tonttitarjontaan Iittalassa voit tutustua:

https://www.hameenlinna.fi/asuminen-ja-ymparisto/tontit-ja-rakentaminen/vapaat-tontit/

Lisätietoja tonteista: sirpa.rahikainen@hameenlinna.fi

Asumisen vaihtoehtoja ja tontteja Iittalan alueella: www.etuovi.com

Iittalalaisia_liikenneympyrassa_juhlavuosi_rakennustyomaa