Tutustu Iittala Villageen mobiiliohjatulla Tarinareitillä

Iittala Village panostaa omatoimiseen ulkonaviihtymiseen – mobiiliohjattu Tarinareitti on julkaistu vierailijoiden ja kyläläisten iloksi. Juhlavuoden kesä alkaa Iittalassa 29.–30. toukokuuta. Tule käymään pian, niin ehdit nähdä omenapuiden kukkivan!

Iittala Village kutsuu Sinut tutustumaan Iittalan kylään mobiiliohjatulla Tarinareitillä. Reitti alkaa Lasimäen sydämestä, infotaulu ohjeineen on keskellä Lasimäkeä, polkujen risteyksessä. Taulusta löydät nettiosoitteen, josta pääset kuuntelemaan reitin tarinat. Taulusta löytyy myös Qr-koodi, jolla pääset tarinoihin käsiksi.

Forssan kuvataidekoululaisten onnittelukukat 140-vuotiaalle Lasitehtaalle koristavat lasten leikkipaikkaa. Kuva: Pia Niemikotka.

Tarinoita kertovat muun muassa iittalalaiset lapset, lasinpuhaltaja menneisyydestä ja viikinkinainen, jonka miekka aikoinaan löydettiin Iittalan alueelta ja on nyt talletettu Kansallismuseoon.

Tarinareitin ovat työstäneet Design Factoryn opiskelijaryhmä yhteistyössä Iittala Villagen toimijoiden kanssa. Tekemisessä ovat olleet mukana myös Iittalan yhtenäiskoulun toisen luokan oppilaat.

“Aivan upea Iittalaa elävöittävä kokonaisuus, joka on syntynyt kahden oppilaitoksen ja paikallisten toimijoiden yhteistyönä. Tarinareitti on kaunis elämys jo sinänsä, mutta lasten tarinat nostavat hymyn huulille ja historia antaa mielenkiintoista näkökulmaa Iittala Villageen”, hehkuttaa Pia Niemikotka Go Iittala -hankkeesta.

Iittala Villagessa kannattaa bongailla myös kylän kestävän kehityksen infotauluja. Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tuottamat tietoiskut kertovat, kuinka paljon luontoa säästyy kestävä kehitys huomioimalla. Luonnonvaroja mitataan tutuilla aineksilla, esimerkiksi kananmunilla. Vertailussa on muun muassa henkilöautolla ja junalla Iittalaan tulijan kuluttama luonnonvarojen määrä.

Forssan kuvataidekoulun oppilaat ovat tuoneet 140-vuotiaalle Iittalan Lasitehtaalle onnittelukukkasia. Muovista sulattamalla tehdyt kukat ruukuissaan ilahduttavat lasten leikkipaikan läheisyydessä. ”Tekijät ovat 4–15-vuotiaita kuvataidekoululaisia. Kukkasten terälehdistä löytyy monenlaisia mielenkiintoisia juttuja, kannattaa tutkia lähempää”, vinkkaa yhteyshenkilönä toiminut Sari Helin Linnanrouvasta.

Iiittala Villagen sydäntä, Lasimäen aukiota kohennetaan parhaillaan. Lisää uutta nähtävää ja koettavaa on siis tulossa jo tänä kesänä. Vielä kuluvan viikon aikana laavu siirretään uudelle paikalleen ja aukiolle ryhdytään rakentamaan esiintymislavaa. Juhlavuonna Iittala Village on täynnä elämää ja tekemistä, tule mukaan juhlahumuun!

Tarinareitin opastetaulu löytyy Lasimäkeläiskorttelin sydämestä, polkujen risteyskohdasta. Taustalla näet kylätalon vasemmalla ja oikealla Vihreän talon edessä kukkivan omenapuun. Kuva: Mari Nikkanen

 

Lue lisää